У початок

Швейцарія долучилась до обмеження цін на російську нафту

Федеральна рада Швейцарії 16 грудня долучилась до санкцій Європейського Союзу проти росії, які передбачають запровадження граничної ціни на російську нафту, що транспортується морським шляхом. Про це повідомляє «Європейська правда».

Рішення про долучення до санкцій було ухвалене 8 грудня Федеральним міністерством економіки, освіти й досліджень Швейцарії й набуває чинності у п’ятницю,16 грудня, о 19:00 за Києвом.

Також Швейцарія разом із ЄС запроваджує фінансові санкції проти двох фізичних і двох юридичних осіб Ірану за участь у розробці й постачанні безпілотних літальних апаратів у рф.

Раніше Швейцарія послідовно долучалась до інших санкцій Євросоюзу проти росії у відповідь на її повномасштабну агресію проти України.

Нагадаємо, після досягнення домовленості між 27 державами-членами Євросоюзу «Велика сімка» (G7), а також Австралія з 5 грудня запровадили обмеження ціни на нафту, що постачається морським транспортом з росії, на рівні $60 за барель.

Санкції ЄС передбачають заборону на імпорт, купівлю і транспортування російської нафти в країни ЄС і треті країни з 5 грудня. Дія цієї заборони не поширюватиметься на надання професійної допомоги, посередницьких послуг, фінансування й фінансової допомоги для транспортування, торгівлі російською нафтою, що продається нижче від встановленої граничної ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти