У початок

Нафта рф продається в Індію на 30% вище від «стелі» цін

росія продає нафту в Індію майже за $80 за барель, приблизно на $20 вище від західного ліміту ціни, кажуть трейдери й показують розрахунки Reuters, оскільки жорсткі світові ринки нафти допомагають москві викликати сильний апетит до її експорту.

Основний російський експортний сорт Urals торгується вище від граничної ціни на Заході в $60 за барель із середини липня на тлі скорочення виробництва виробниками ОПЕК+, включаючи Саудівську Аравію й росію.

Індія, яка є третім у світі імпортером нафти, стала головним покупцем морської російської нафти, головним чином марки Urals, з 2022 року після санкцій Заходу проти москви. Згідно з даними трейдерів і підрахунками Reuters, розраховані оцінки франко-борту (FOB) для завантаження вантажів Urals з балтійських портів у жовтні були близькі до $80 за барель у четвер для індійських клієнтів.

«Рівень запасів у росії низький, і їх виробництво також скорочено», — сказав чиновник індійського нафтопереробного заводу (НПЗ), який регулярно купує російську нафту, пояснюючи останній стрибок цін.

Скорочення допомогли звузити знижки на Urals в індійських портах до $4-5 за барель проти датованої марки Brent з $6-7 за барель два тижні тому, повідомили чотири торгові джерела, залучені до операцій, і показали розрахунки Reuters. Трейдери посилалися на ціни на завантаження вантажів наприкінці жовтня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти