У початок

Нафта Brent здорожчала до $90,2 за барель

Ціни на нафту відновили зростання в п'ятницю на тлі нової хвилі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль.

Раніше США зі своїми союзниками попередили про високу ймовірність атаки Ірану на урядові й військові цілі на території Ізраїлю у відповідь на удар по іранському посольству в Сирії. Газета The Wall Street Journal повідомила в четвер із посиланням на поінформовані джерела, що атака відбудеться впродовж наступних 24-48 годин.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.05 за київським часом становить $90,22 за барель, що на $0,48 (0,53%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здешевшали на $0,74 (0,8%), до $89,74 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,61 (0,72%), до $85,63 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на $1,19 (1,4%), до $85,02 за барель.

«Загроза втручання Ірану, ймовірно, підтримуватиме тенденцію до зростання цін на нафту, — зазначає аналітик Saxo Bank Capital Markets у Сингапурі Чару Чанана. — Однак підвищувальний тренд на ринку опиниться під загрозою, якщо ескалації геополітичних ризиків вдасться уникнути».

Увагу трейдерів у п'ятницю також спрямовано на щомісячний огляд Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з ринку нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти