У початок

На початку листопада в Європі зберігається висока маржа виробництва дизелю

Маржа виробництва дизельного пального в північно-західній Європі минулого тижня, що завершився 3 листопада, становила $32,8 за барель через підвищення регіонального попиту на дизпальне й мазут. Про це повідомляє Reuters.

Премії на баржі за ф’ючерси на газойль з низьким вмістом сірки LCOc1 дещо зросли, оскільки внутрішній попит залишався високим на тлі продовження ремонту нафтопереробних заводів (НПЗ) у Німеччині.

Зі слів трейдерів, напередодні зими високий був попит на мазут.

Згідно з даними нідерландської консалтингової компанії Insights Global, запаси газойлю, що зберігаються в окремих сховищах у центрі переробки й зберігання Амстердам-Роттердам-Антверпен (ARA), за тиждень до четверга зросли приблизно на 1% – до 1,77 млн метричних тонн.

За даними Консалтингової групи «А-95», обсяги надходжень дизпального і газойлю в порти країн ЄС-G7 минулого тижня зросли на 13%, до 856 тис. тонн.

Запаси дистиляту в США, які включають дизельне пальне і мазут, скоротилися минулого тижня на 0,8 млн барелів – до 111,3 млн барелів – через сезонне зростання попиту на мазут.

Згідно з даними LSEG, світовий імпорт ДП в Європу у листопаді досягне 4,96 млн метричних тонн, що різко знизиться з 5,67 млн тонн минулого місяця.

Державна нафтова компанія Нігерії NNPC Ltd постачить на новий НПЗ Dangote потужністю 650 тис. б/д до шести вантажів сирої нафти в грудні для використання в тестових загонах, повідомили три джерела в галузі, обізнані з цим питанням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти