У початок

Brent здорожчала до $75,57 за барель

Котирування нафти ростуть уранці у вівторок після підйому за підсумками попередньої сесії, тоді як до цього котирування знижувалися три дні поспіль.

На 8:07 за київським часом липневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,34 (0,45%), до $75,57 барель. У понеділок Brent здорожчала на $1,06 (1,4%), до $75,23 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі на $0,27 (0,38%), до $71,38 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,07 (1,5%), до $71,11 за барель.

Позитивним чинником для ринку стали сильні макроекономічні статдані з Китаю, хоча вони й виявилися гіршими за прогнози ринку.

Як повідомлялося, промвиробництво в КНР у квітні збільшилося на 5,6% порівняно з тим же місяцем минулого року після зростання на 3,9% у березні. Роздрібні продажі минулого місяця злетіли на 18,4% після підйому на 10,6% місяцем раніше.

Аналітики в середньому прогнозували підвищення промвиробництва на 10,9%, роздрібного продажу - на 21%, повідомляє Trading Economics.

Також ринок отримує підтримку за рахунок надій, що Білому дому і Конгресу вдасться домовитись про підвищення ліміту держборгу США.

Перемовини щодо стелі держборгу між президентом Джо Байденом і спікером Палати представників американського Конгресу республіканцем Кевіном Маккарті, як очікується, відновляться у вівторок.

Міністерство енергетики США повідомило про плани придбати до 3 млн барелів нафти для поповнення стратегічного резерву. Навесні минулого року Байден анонсував продаж 180 млн барелів із резерву для боротьби з дефіцитом палива на ринку.

Обсяг запасів нафти в стратрезерві станом на 5 травня становив 362 млн барелів за максимально можливого рівня в 713 млн барелів. Нинішній показник – мінімальний із 1980-х років, пише MarketWatch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти