У початок

Brent здешевшала до $88,30 за барель

Ціни на нафту різко знизилися у вівторок після того, як перемовини Ізраїлю з ХАМАС про припинення вогню в Каїрі допомогли придушити побоювання ринку щодо розширення конфлікту на Близькому Сході, тоді як занепокоєння перспективами процентних ставок у США тиснули на ринок. Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 10 центів, або 0,11%, до $88,30 за барель о 04:23 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США впали на 13 центів, або 0,16%, до $82,50 за барель.

Контракт на перший місяць обох марок утратив більше як 1% у понеділок.

«Перемовини щодо можливого припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС, які тривають, призвели до того, що учасники ринку ще більше зменшили надбавку за геополітичний ризик у цінах на нафту, тоді як майбутнє засідання ФРС також викликає деякі застереження в найближчій перспективі, — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG. — Утримання ставок на підвищених рівнях довше може спровокувати подальше зростання долара США, а також створити певні ризики для перспектив попиту на нафту».

Перемовники ХАМАС залишили Каїр пізно в понеділок, щоб проконсультуватися з керівництвом групи після перемовин з катарськими і єгипетськими посередниками щодо відповіді на пропозицію про поетапне перемир'я, представлену Ізраїлем на вихідних.

Очікується, що делегація повідомить про це протягом двох днів, зазначили два єгипетських джерела безпеки.

Під час візиту лідерів ХАМАС у Каїр ізраїльські авіаудари вбили десятки палестинців у понеділок, причому понад половину загиблих у місті Рафах на півдні Гази, куди іноземні лідери закликали Ізраїль не вторгатися.

Триваючі атаки єменських хуситів на морські перевезення на південь від ключового торговельного шляху Суецького каналу призвели до зниження цін на нафту й можуть спричинити підвищення премій за ризик, якщо гравці передбачають перебої з постачаннями сирої нафти.

Хусити атакували два американські есмінці й судно Cyclades у Червоному морі, а також MSC Orion в Індійському океані, заявив військовий представник угруповання, що приєдналося до Ірану, Ях’я Саріа у телевізійній промові рано у вівторок.

На економічному фронті цього тижня інвестори спостерігають за оглядом політики Федеральної резервної системи (ФРС) США 1 травня, оскільки стійка інфляція відштовхує ринкові очікування щодо будь-яких знижень ставок, що може підтримати долар США й перешкодити попиту на нафту.

Деякі інвестори обережно оцінюють більш високу ймовірність того, що ФРС може підвищити процентні ставки на чверть відсоткового пункту цього й наступного року, оскільки інфляція та ринок праці залишаються стійкими.

Крім того, занепокоєння з приводу попиту також вплинули на настрої, зазначили аналітики ANZ в аналітичній записці, оскільки премії за дизельне пальне й мазут порівняно з сирою нафтою впали до найнижчого рівня за кілька місяців.

«Чотиритижневе середнє споживання в США близьке до середнього сезонного мінімуму за останні п'ять років», — повідомляє ANZ з посиланням на дані Управління енергетичної інформації (EIA).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти