У початок

Brent здешевшала до $80,53 за барель

Ціни на нафту еталонних марок у понеділок знову знижуються. У п'ятницю котирування зросли, проте за підсумками всього тижня вони впали на понад 5%.

Трейдери побоюються, що подальше посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою та іншими великими центробанками може спричинити погіршення стану світової економіки й скорочення попиту на пальне, зазначає Trading Economics.

Ці чинники більш ніж компенсують оптимізм щодо відновлення економіки Китаю після скасування суворих обмежень, запроваджених для стримування пандемії COVID-19 наприкінці 2022 року, пише MarketWatch.

На тлі погіршення економічного тла і все ще «яструбиної» поведінки Федеральної резервної системи (ФРС) немає реальних позитивних причин для зростання нафтового ринку, вважають аналітики Sevens Report Research.

На 8:05 за київським часом червневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,13 (на 1,4%), до $80,53 барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,56 (на 0,7%) – до $81,66 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,93 (на 1,2%) – до $76,94 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,5 (на 0,7%) і становить $77,87 за барель.

За минулий тиждень котирування Brent упали на 5,4%, WTI – на 5,5%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти