В начало

«Укрнафта» просить в АМКУ дозволу на концентрацію активів «татнєфті»

ПАТ «Укрнафта» спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів звернулись до Антимонопольного комітету України із заявою щодо отримання дозволу на концентрацію, аби повноцінно розпочати управління активами групи «татнєфть».

Про це повідомляє прес-служба «Укрнафти».

Як зазначається, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України «Укрнафті» було передано в управління низку активів «татнєфті», на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

Йдеться про більш ніж 110 об’єктів різного типу (автозаправні комплекси, нафтобази, інші господарські приміщення), що розміщені на території Полтавської й Харківської областей.

«Важливо зазначити, що стан більшості об'єктів незадовільний, що не дозволяє вести там господарську діяльність з безпечного продажу нафтопродуктів. У зв'язку з проведенням бойових дій на територіях, де розташовано АЗС і нафтобази «татнєфть», а також через те, що мережа довгий час не оновлювала обладнання, фактично частина активів — це просто земельні ділянки, де потрібно буде будувати нові заправки, й зруйновані АЗС, що потребують реконструкції, а то й нового будівництва», — йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні можна констатувати, що з близько 70 АЗС мережі «татнєфть» можуть працювати близько 15. Аналогічна ситуація з непрацюючими нафтобазами.

Спеціалісти зазначають про необхідність значних зусиль для відновлення цих АЗС, у зв'язку з чим «Укрнафті» доведеться розглядати кожен випадок окремо, щоб розрахувати необхідний рівень інвестицій і строки їх повернення.

«Договір управління активами перебуває на фінальній стадії погодження між АРМА й ПАТ «Укрнафта»», — додали в компанії.

Нагадаємо, у квітні 2022 року було арештовано ТОВ «Полтава-Капітал», «Харків-Капітал» і «Татнєфть-АЗС-Україна», які володіють автозаправними станціями й іншим нерухомим і рухомим майном російської «татнєфті». У липні того ж року судовим рішенням ці активи передано в управління АРМА. При цьому слід зазначити, що на частину майна було накладено арешт ще у листопаді 2020 року, а в управління АРМА його було передано у березні 2023 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти