В начало

Нафтовий термінал «Південний» перейде в управління Міненергетики

Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства енергетики щодо створення державного підприємства «Морський нафтовий термінал «Південний» із віднесенням його до сфери управління зазначеного міністерства.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 30 квітня 2024 року за № 381-р «Про погодження утворення державного підприємства «Морський нафтовий термінал «Південний», оприлюдненому на урядовому порталі.

«Міністерству енергетики разом з АТ НАК «Нафтогаз України» вжити заходів з передачі об'єктів нафторозподільної й газорозподільної системи морського нафтового термінала «Південний», що є державним майном і перебувають у користуванні АТ «Укртранснафта», державному підприємству «Морський нафтовий термінал «Південний», — ідеться в документі.

100% акцій «Укртранснафти» належать НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, 19 лютого 2021 року Рада нацбезпеки й оборони (РНБО) України доручила повернути в держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок», яку 2017 року привласнило оточення політика Віктора Медведчука.

Президент Зеленський 21 лютого 2021 року ввів у дію рішення РНБО, яким повернув у державну власність частини нафтопродуктопроводів «Самара–Західний напрямок» і «Грозний–Армавір–Трудова».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти