В начало

BP і Kogas підписали нову довгострокову угоду про постачання СПГ

Британський енергетичний гігант BP підписав нову довгострокову угоду про купівлю-продаж скрапленого природного газу (СПГ) з південнокорейською компанією Kogas, повідомляє LNG Prime.

Згідно з угодою, BP Singapore, підрозділ BP, забезпечить Kogas до 9,8 млн тонн СПГ протягом 11 років на основі доставки з судна (DES) з портфеля джерел СПГ BP.

У заяві, надісланій електронною поштою, BP зазначила, що постачання розпочнуться в середині 2026 року.

Зазначається, що ця угода є доповненням до чинної довгострокової угоди купівлі-продажу між BP і Kogas на постачання СПГ DES, яку було підписано 2022 року.

ВР не надала додаткових подробиць щодо нової угоди.

Відповідно до угоди SPA, пов’язаної з Henry Hub, підписаної 2022 року, BP Singapore, підрозділ BP, постачатиме 1,58 млн тонн СПГ на рік Kogas, починаючи з 2025 року.

Kogas сказав, що ці постачання надходитимуть із США, включаючи СПГ-термінал Freeport у Техасі, і це перший довгостроковий контракт на постачання між двома фірмами.

До цієї нової угоди з BP Kogas погодився купувати близько 0,5 млн тонн СПГ на рік протягом 10,5 року на основі постачання австралійської Woodside.

СПГ, що постачається до Kogas згідно з SPA, буде надходити з незакріплених обсягів у глобальному портфелі Woodside, включаючи енергетичний проєкт Scarborough, який передбачає перші вантажі СПГ 2026 року.

Kogas експлуатує 77 резервуарів для зберігання СПГ на п’яти імпортних терміналах СПГ у Південній Кореї.

До великих терміналів належать Інчхон, Пхьонтек, Тонхьон і Самчхок, а компанія також має невеликий регазифікаційний термінал у порту «Евол» на острові Чеджу.

Крім того, компанія будує великий термінал у Данджині й планує запустити першу фазу в грудні 2025 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти